Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016



6 + 1 Λόγοι που νοσταλγώ την εγκυμοσύνη μου


1.    Περίοδος τέλος
9 ολόκληροι μήνες χωρίς πόνους ,σερβιέτες, νεύρα και όρεξη για κάτι στο γλυκό του, στο αλμυρό του, στο σιροπιαστό του και πάλη από την αρχή.( Ναι! υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτές οι γαστρονομικές επιθυμίες να σε ακολουθήσουν και στην εγκυμοσύνη)!

2.   Το φορητό τραπεζάκι
Καθώς η κοιλιά μεγαλώνει γίνεται το ιδανικότερο τραπεζάκι για την κούπα με τον καφέ  ή για ένα σύντομο γεύμα.

3.   Προτεραιότητα
Αν και στις μέρες μας η ευγένεια έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα σου παραχωρήσουν τη θέση τους στο μετρό, στο λεωφορείο, στην ουρά της τράπεζας ή του σούπερ μάρκετ.

4.   Πόδια πιο αδύνατα από ποτέ
    Θα εκπλαγείς με το πόσο αδύνατα θα φαίνονται τα πόδια σου όσο η κοιλιά σου θα μεγαλώνει. Σου φαίνεται περίεργο; Και όμως  πίσω από το βουνό όλα φαντάζουν τόσο μα τόσο μικρά.

5.    Ύπνος
Ύπνος στον καναπέ, ύπνος στο κρεβάτι, ύπνος στο σινεμά. Ύπνος  πρωινός ,ύπνος μεσημεριανός, ύπνος  βραδινός,ύπνος μεταμεσονύκτιος. Ύπνος όπου να ‘ναι , όπως να ‘ναι , όποτε να ‘ναι.

6.    Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν
Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να έχεις να κάνεις  χιλιάδες πράγματα  και  τελικά να  μην κάνεις τίποτα. Στην εγκυμοσύνη όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα( και τρίτη μη σου πω) και αυτό είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της εγκυμοσύνης. Άλλωστε δεν το κάνεις για σένα αλλά για το παιδί σου!!!!!

7.   Σώμα-Φωλιά
Η απίστευτη αίσθηση της ζωής που μεγαλώνει μέσα σου. Οι πρώτες κινήσεις, τα πρώτα φτερουγίσματα. Το πρώτο ‘’γεια! είμαι και εγώ εδώ ‘’ και το πρώτο ’’ κάνε λίγο πιο κει με ενοχλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου