Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017



10 πράγματα που δε θα θυμάται ο γιος μου από τα φετινά πρώτα του Χριστούγεννα




·        Το στολισμένο σπίτι

Μπορεί να μην ήταν η πρώτη φορά που στολίσαμε, ήταν όμως η πρώτη φορά που στολίσαμε τόσο νωρίς και όλο το σπίτι.
·        Το χρόνο που περάσαμε μαζί

Ναι! Είχε κρύο και οι βόλτες ήταν λιγοστές. Ναι! Τις περισσότερες μέρες τις περάσαμε σπίτι λόγω κρυολογήματος.Τις περάσαμε όμως μαζί και ήταν μέρες γεμάτες αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα.
·        Τα κάλαντα

Φέτος το σπίτι γέμισε παιδιά, τρίγωνα και τραγούδια. Δε θα το θυμάσαι, μα κάθε φορά που ακούγονταν ο ήχος από τα κάλαντα σήκωνες το κεφαλάκι σου και κοιτούσες με προσοχή το παιδικό χέρι που χτυπούσε ρυθμικά το τρίγωνο.
·        Τα πρώτα του Χριστουγεννιάτικα δώρα

Λίγο τα Χριστούγεννα, λίγο η  Πρωτοχρονιά, λίγο η μαμά , λίγο ο μπαμπάς, ο θείος και η θεία το σπίτι γέμισε παιχνίδια που εσύ βέβαια ούτε να τα φτύσεις γιατί συνεχίζες να βρίσκεις ενδιαφέρον στην αμπούλα μύτης!
·        Τη Βάπτισή του




Δε θα τη θυμάσαι αλλά ήταν μια υπέροχη βάπτιση με λίγους καλεσμένους και πολλή αγάπη! Ευτυχώς οι αμέτρητες φωτογραφίες θα είναι πάντα εκεί να μαρτυρούν την ευτυχία εκείνης της ημέρας!
·        Το πρώτο του ρεβεγιόν


Εντάξει, εδώ που τα λέμε κοιμήθηκες από τις δέκα αλλά τρόπον τινά ήταν το πρώτο σου ρεβεγιόν αφού και καλεσμένος ήσουν και τις απαραίτητες φωτογραφίες με τον Άγιο  Βασίλη έβγαλες.
·        Ένα ταρανδάκι στο σπίτι μας

Ευτυχώς αυτό δε θα το θυμάσαι αλλά τη μέρα των Χριστουγέννων κυκλοφορούσες στο σπίτι με αυτά τα υπέροχα κόκκινα  κερατάκια ταράνδου στα μαλλιά.
·        Τις αμέτρητες φωτογραφίες

Μπορεί να μη το θυμάσαι αλλά ασυναίσθητα ένα overdose με τις φωτογραφίες το έπαθες. 
·        Το πρώτο χιόνι


Εντάξει, μπορεί το χιόνι να ήρθε λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μη καταλαβαίνεις καν τι είναι το χιόνι αλλά εκείνο το κρύο πρωινό που τράβηξα την κουρτίνα και σου έδειξα έξω το χιονισμένο τοπίο με κοίταξες, χαμογέλασες και νομίζω κατάλαβες πως αυτό το χαμόγελο λέγεται χιόνι.

·        Το πόσο ξεχωριστά ήταν για όλους εμάς τα φετινά Χριστούγεννα

     Ξέρω πως δε θα θυμάσαι τίποτε από τα φετινά πρώτα σου Χριστούγεννα.
    Δε θα θυμάσαι τις αγκαλιές, τα φιλιά, τα δώρα και την αγάπη που πήρες.
    Όλες όμως αυτές οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια κρύβουν συναισθήματα.
   Συναισθήματα που δημιουργούν τις αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων με την ελπίδα και την ευχή  να σε ακολουθούν για πάντα στη ζωή σου και να σε οδηγήσουν στην ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου