Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017



10 συμβουλές για μια επιτυχημένη βάπτιση 


1.     Επιλογή ονόματος

Τα τελευταία χρόνια το δίλημμα ανάμεσα στα ζευγάρια για την επιλογή του ονόματος είναι ένα: Του παππού ή της μυθολογίας; Εμείς ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο δώσαμε στο μικρό μας  το όνομα του μπαμπά του μπαμπά του.

2.     Επιλογή νονού/νονάς


Η επιλογή του νονού/νονάς  δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι νονοί είναι ουσιαστικά οι πνευματικοί γονείς του παιδιού και όχι απλοί ''κουβαλητές δώρων'' στις γιορτές και στα γενέθλια.Οι νονοί έχουν ουσιαστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού για αυτό θα πρέπει να είναι άνθρωποι που αγαπάτε, που θαυμάζετε και τέλος που εμπιστεύεστε. Sofia Michailidi, Panos Kalorotis η δική μας επιλογή! 

3.     Επιλογή εκκλησίας/παπά
Τις περισσότερες φορές η βάπτιση του παιδιού γίνεται εκεί που έγινε και ο γάμος. Κάποια ζευγάρια επιλέγουν κάποιο μοναστήρι ή εξωκλήσι για τη βάπτιση του παιδιού. Εμείς και πάλι ακολουθήσαμε την παραδοσιακή οδό επιλέγοντας την ίδια εκκλησία και τον ίδιο παπά που είχαμε και στο γάμο μας.

4.     Προσκλητήρια/Μπομπονιέρες









Το προσκλητήριο αποτελεί την πρώτη εικόνα του μυστηρίου που ακολουθεί και η μπομπονιέρα το αναμνηστικό δώρο του μυστηρίου που τελέστηκε. Ανάλογα με το  θέμα της βάπτισης υπάρχει μια τεράστια ποικιλία για να διαλέξεις. (Προσκλητήρια/Μπομπονιέρες  rogoti.gr)

5.      Καλεσμένοι βάπτισης
Είτε αποφασίσεις να κάνεις βάπτιση σε ανοιχτό είτε σε κλειστό κύκλο, οι καλεσμένοι πρέπει να είναι άνθρωποι που αγαπούν το ζευγάρι και το παιδί. Άνθρωποι που θα έρθουν στη βάπτιση με την καρδιά τους μοιράζοντας αγάπη, ευχές και χαμόγελα.

6.     Φωτογραφία/Video

Μια ακόμα σημαντική επιλογή, η επιλογή του φωτογράφου. Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την καταγραφή των πολύτιμων αυτών στιγμών και αναμνήσεων. (photoartwedding.blogspot.gr)


7.      Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τους καλεσμένους
Μπορεί να είναι κάποιο κτήμα, εστιατόριο ή ακόμα και το προαύλιο  της εκκλησίας (αν ο καιρός το επιτρέπει). Για εμάς ήταν το σπίτι μας. Στολισμένο και Χριστουγεννιάτικο άνοιξε την αγκαλιά του στον κόσμο που ήρθε να φάει και να πιει στην υγεία του νεοφώτιστου.

8.     Η φίλη που θα σηκώσει στις πλάτες της όλο το τρέξιμο και τις ευθύνες της βάπτισης.









Αυτή η φίλη ακούει στο όνομα ChrysoulaTsakirgiannaki φίλη μου τα τελευταία 25 χρόνια. Έχει σηκώσει στις πλάτες της την ευθύνη του γάμου μου ως κουμπάρα και συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε κάθε σημαντική και ασήμαντη στιγμή της ζωής μου!

9.      Ένα ρούχο ιδανικό για την περίσταση

Το ιδανικό είναι πάντα σχετικό . Για εμένα είναι το ρούχο που θα σε κολακεύει, που θα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και κυρίως άνετα! (Prelude)

10.                         Μακιγιάζ/ Χτένισμα








Έλενα Παρασκευοπούλου,ο άνθρωπος που έκρυψε τα ξενύχτια και την κούραση από το πρόσωπό μου και Maria Katsou( σε ρόλο κομμώτριας) ο άνθρωπος που με απάλλαξε από την χαλαρή κοτσίδα της καθημερινότητας μου!


1 σχόλιο: